szerző:
Eduline

Folytatódik az őszi érettségi, közeledik a keresztféléves felvételi jelentkezési határideje, és más dátumokat is érdemes fejben tartani. A legfontosabb novemberi határidők továbbtanulóknak, egyetemistáknak, középiskolába felvételizőknek.

Keresztféléves felvételi

November 15.

A keresztféléves felvételi jelentkezési határideje – november 15-én éjfélig lehet véglegesíteni a jelentkezéseket a 2019 februárjában induló képzésekre.

November 20.

A keresztféléves felvételi jelentkezésének hitelesítési határideje – hitelesíteni az Ügyfélkapun keresztül és a hitelesítő adatlap kinyomtatásával, aláírásával és postára adásával is lehet.

©

Középiskolai felvételi

November 16.

A középiskolába jelentkezőknek is lesz dolguk novemberben: az Oktatási Hivatal november 16-án teszi közzé azoknak a középiskoláknak a listáját, amelyek kötelezővé teszik a központi írásbeli felvételi megírását a hozzájuk jelentkező diákoknak. A központi felvételi vizsgára egyébként december 7-ig lehet majd jelentkezni.

Ösztöndíjpályázatok

November 6-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica ösztöndíjra – az anyagi juttatást az egyetemi-főiskolai hallgatók mellett azok is elnyerhetik, akik a 2018/2019-es tanévben végzős, érettségi előtt álló középiskolások vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező érettségizettek, akik jövő szeptembertől nappali tagozatosként tanulnának tovább egyetemen vagy főiskolán.

Diákhitel

A diákhitel 1-et az őszi és a tavaszi félévben bármikor lehet igényelni – ha november 15-ig igénylitek, a folyósítás határideje december 15. lesz. „Akik félév közben igénylik a hitelt, az első folyósítás alkalmával visszamenőleg a félév kezdetéig megkapják pénzüket” – olvasható a Diákhitel Központ oldalán.

Őszi érettségi

Az idei őszi érettségi november 8-12. között 46 helyszínen, 403 tantárgyi bizottság előtt, több mint 4 ezer emelt szintű szóbeli vizsgával folytatódik. A középszintű szóbeli érettségiket november 19. és 23. között tartják.

Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév: itt van az összes fontos dátum

Mikor kezdődik a 2018/2019-es tanév? Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az őszi és a tavaszi érettségi? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, ezek alapján lehet tervezni.