szerző:
Eduline

Mesterképzésre jelentkeztetek a keresztféléves felvételin? Lássuk, milyenek a pontszámítási szabályok a mesterszakos felvételin, és milyen szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket.

©

A mesterszakos felvételinek nincsenek olyan egységes szabályai, mint az alap- és osztatlan szakos felvételinek - a pontos szabályokról ezért az adott MA- vagy MSc-képzést indító intézménynél kell keresnetek.

Van azonban néhány közös, minden egyetemre-főiskolára érvényes szabály. Az MA- vagy MSc-szakra jelentkezők maximum 100 pontot gyűjthetnek, a minimumponthatár 2018-ban is 50, vagyis akik ennél kevesebb pontot szereznek, sem állami ösztöndíjasként, sem önköltséges hallgatóként nem kezdhetik meg tanulmányaikat.

Arról, hogy mit vesznek figyelembe a pontszámításmál az egyetemek, arról itt olvashattok.

Keresztféléves felvételi: erre figyelni kell, csak így lesz érvényes a jelentkezésetek

A felvételi jelentkezési határidő lejárt, azonban a keresztféléves képzésekre felvételizőknek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket. Erre a jelentkezési határidőt követően - amennyiben ezt még nem tettétek meg - 2018. november 20-ig van lehetőségetek. A felvételi jelentkezés a hitelesítés után válik érvényessé.