szerző:
Eduline

Néhányan nehezen tudnak lemondani a kávé adta szuperképességekről főleg a vizsgaidőszak alatt, de azt fontos tudni, hogy sok más élénkítő itallal is fenn lehet tartani a hosszútávú aktív figyelmet. Ti próbálkoztatok már?

©

Mielőtt még a kávé helyett ajánlanánk más italokat, a legfontosabb, hogy hidratáljatok rendesen. Oda kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre, ugyanis a dehidratáció kifejezetten rossz hatással van az agyműködésre, meg sok egyéb másra is. A napi két liter folyadékbevitelt azért érdemes megcélozni.

Lássuk, mi az, ami jó lehet a kávé és az energitaital helyett:

Teák

A jól bevált fekete vagy zöld tea mellett a fehér tea is élénkítő hatású, és sokkal kevésbé terheli a szervezeteteket, mint például a kávé. Érdemes őket kipróbálni, rengeteg fajta közül lehet válogatni. Mint például a ginzengtea vagy éppen a rooibos, ami szintén élénkítő hatású, ezenkívül a chai lattet is érdemes kipróbálnotok, ami házilag is könnyen elkészíthető.

Alma

A benne lévő gyümölcscukornak köszönhetően szintén élénkítő hatással bír, ezenkívül vitamin, ásványianyag és rosttartalma miatt is ajánlott a fogyasztása.

Gyümölcslevek

Ha már alma, akkor más gyümölcsök felé is érdemes nyitni az energitapótlás miatt. Főleg a gránátalma, ami egyébként gyümölcslé formában is igazi energiabomba.

Érettségi felkészülés egészségesen: négy étel, amitől jobban megy a tanulás

Hamarosan itt az érettségi, de mit érdemes ilyenkor inni és enni, hogy könnyebben menjen a tanulás? Itt a válasz. A felkészülés alatt Nagyon sok diák az érettségi időszakban és később a vizsgaidőszakban is olyan stresszes, hogy inkább kihagyja az étkezéseket, kávét iszik és energiaitalokkal tartja ébren magát.