szerző:
Eduline

Versenyeztetek és beszámíttatnátok? Hány pont jár a 2018-as felvételin az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőseinek?

©

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen és a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén elért 1-10. helyezésért 100, 11-20. helyezésért 50, 21-30. helyezésért 25 többletpont jár a felvételizőknek.

Tantárgyanként legfeljebb egy versenyeredményért jár többletpont, és csak akkor, ha a diák olyan tantárgyból indult a versenyen, amely a kiválasztott szakon érettségi pontot adó tárgy. Ha a felsőoktatási intézmények erről előzetesen megegyeznek, az OKTV-n az adott szakon érettségi pontot nem adó tárgyból szerzett 1-10. helyezésért 20 többletpontot kapnak a felvételizők.

A 2018-as keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Keresztféléves felvételi: fel kell tölteni a nyelvvizsga-bizonyítványt is?

Fel kell tölteni az E-felvételibe a bizonyítvány szkennelt változatát? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Fel kell tölteni a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványt az E-felvételi rendszerébe is? Csak a 2003. január 1. előtt kiállított nyelvvizsga-dokumentumot kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe. A 2003. január 1.