szerző:
Eduline

Ma reggel az olaszérettségivel zárul az idei szezon. A diákok négy szöveget kaptak az írásbeli első, szövegértési feladatsorában. Egy filmről és a bolygó megmentéséről is olvashatnak a vizsgázók idei olaszérettségin.

©

A diákoknak négy részből álló írásbelire összesen 180 percük van. A szövegértési feladatsort 60 perc alatt kell kitölteni, 30 perc alatt pedig a nyelvhelyességi részt, egy 15 perces szünet után 30 perc van a hallott szöveg értésére, 60 pedig az íráskészségre.

Az idei középszinten érettségizőknek az első részben többek között különböző ruhadarabokról, egy 1996-os filmről és egy érdekes, kutyáknak nyitott bárról kaptak olvasnivalót. Ezeken felül egy, a bolygó megmentéséről szóló feladatot is meg kell oldaniuk az első, 60 perces vizsgarész alatt.

A nyelvhelyességi részben szintén négy feladatot kellett megoldaniuk a vizsgázóknak, erre 30 percük volt összesen. A témák között pedig szerepelt a mai kézműves iparról szóló szöveg, lepkeházról és az egyetemi fakultáció-választásról is olvashattak a diákok.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Fordulat? Lázár János hirtelen kritizálni kezdte a kormány oktatáspolitikáját

"Az oktatás területén mintha mégis adós lenne - talán önmaga számára is - a tőle megszokott, elvárt professzionális koncepcióval és cselekvéssel" - ezt mondta a kormány oktatáspolitikájáról Lázár János volt kancelláriaminiszter. Lázár János volt kancelláriaminiszter, aki Makón, a Csongrádi Református Egyházmegye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok számára rendezett találkozón bírálta a kormányzat oktatáspolitikáját.