szerző:
Eduline

Több mint negyven tantárgyból érettségiznek ma a diákok, reggel 8-tól ugyanis a szakmai érettségi vizsgák kerülnek sorra.

©

Lesz írásbeli többek között nyomdaipari, távközlési, turisztikai, vegyipari, közlekedésgépész, könnyűipari, mezőgazdasági gépész, szépészeti és szociális ismeretekből is - ezekből a tantárgyakból azoknak a szakgimnazistáknak kötelező érettségizniük, akik ilyen szakirányon tanultak eddig.

A szakmai érettségi a 2017-es tavaszi vizsgaidőszaktól a szakgimnazisták számára kötelező. Az új szabály az összes végzősre vonatkozik, így azokra is, akik egészen más területen szeretnének továbbtanulni.

Tavaly gyenge eredmények születtek a szakmai érettségiken, több tárgyból nem tudták elérni a diákok az érettségi átlageredményét, a 3,66-os átlagot. A legrosszabb eredmény élelmiszeripari ismeretekből (2,74 a megszerzett osztályzatok átlaga) született, de közlekedésgépészetből, nyomdaipari ismeretekből, gépészeti ismeretekből is 2,75-2,82-es volt az átlag.

©
©

Ti is érettségiztek holnap? Osszátok meg a tapasztalataitokat

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.