szerző:
Eduline

Nyolckor kiderül, ki melyik egyetemre vagy főiskolára jut be. Ha sikerül a felvételi, a következő dolgokat ne hagyjátok ki!

1. Örüljetek

Mindegy, hol várjátok a 2018-as felvételi eredményét: sikítani kell. Vagy énekelni. Vagy ugrálni. Na persze örömötökben.

©

2. Legyetek büszkék

Bár az idősebbek hajlamosak legyinteni, ha az érettségiről és a felvételiről van szó, azért lássuk be, kemény (és hosszú) hónapok vannak mögöttetek. Úgyhogy legyetek büszkék magatokra: megcsináltátok.

Itt a teljes lista: a 2018-as felvételi összes ponthatára

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2018-as felvételi ponthatárait, amelyet már az Eduline-on is böngészhettek. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.

3. Bulizzatok

Az ünneplést ne hagyjátok ki, a szórakozóhelyek nyitva vannak - de ha mégsem találtok bulizásra alkalmas helyet, hívjátok össze a barátaitokat, és csapjatok egy házibulit.

Várjátok velünk a ponthatárokat!

Az eduline-on minden fontos információt megtaláltok: megmutatjuk, milyen programok közül választhatnak ma azok, akik nem otthon szeretnék várni a 2018-as felvételi ponthatárait, tudósítóink rendszeresen bejelentkeznek a budapesti Pont Ott Partiról, ahol (többek között) felvételizőket kérdeznek arról, milyen szakra felvételiztek, milyen eredményre számítanak, van-e B tervük, ha nem sikerül a felvételi.

Utánajárunk, melyek 2018 legnépszerűbb egyetemei, főiskolái és szakjai, milyenek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon, és azt is megtippeljük, melyik képzésen húzzák majd a legmagasabb ponthatárt. És a lényeg: este nyolckor jövünk a 2018-as ponthatárokkal! Ha semmiről nem szeretnétek lemaradni, kövessétek Facebook-oldalunkat!

4. Készítsetek egy screenshotot

... arról az sms-ről, amit megkaptatok. Jó emlék marad.

5. Kezdjetek el kolit/albérletet keresni

Bár a hivatalos értesítést még nem kapjátok meg, nézzétek meg, milyen kollégiumok működnek azon az egyetemen, ahová bejutottatok, milyen feltételekkel kerülhettek be. Ha a koli szóba sem jöhet, már most érdemes elkezdeni az albérletkeresést.

Kollégiumi szobát szeretnétek? Mutatjuk, milyen dokumentumokra lesz szükségetek

Nemsokára kiderülnek a ponthatárok, és ezzel kezdetét veszi a kollégiumi jelentkezés is. Minden egyetemen meghirdetik az aktuális férőhelyeket, a jelentkezők pedig hozzálátanak a szükséges adatok és iratok beszerzéséhez. Azt már korábban megírtuk, hogy az albérleti árak töredékéért lehet kollégiumi elhelyezést kapni, így érdemes pályázni.

6. Tudjátok meg...

... a középiskolátokból ki melyik városban folytatja a tanulmányait, kivel kerültök egy egyetemre.

7. És ha már osztálytársak..

... szervezzetek egy utolsó nagy közös bulit. Évekig fogjátok emlegetni.

8. Facebook-függőknek

Frissítsétek a tanulmányaitokról szóló a részt az adatlapotokon. Igen, az új egyetemetek nevével.

Ingyen szeretnétek tanulni? Ezeket a feltételeket kell teljesítenetek

Fontos, hogy tudjátok, mit kell vállalnotok, ha állami ösztöndíjas képzésre jelentkeztetek a 2018-as felvételin.