szerző:
Eduline

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez kerül két vízügyi intézet az Eötvös József Főiskolától, ami néhány változást fog eredményezni a felvételit illetően.

©

Mai cikkünkben számoltunk be arról, hogy mindenféle komolyabb hírverés nélkül döntött a kormány arról, hogy a bajai Eötvös József Fősikola vízügyi képzését - ami két intézetet érint - a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem kapja meg.

Az egyetem az eduline-nal közölte, a képzéseket még az Eötvös József Főiskola hirdeti meg, de már az NKE-n, a Víztudományi Karon kezdik meg a tanévet a hallgatók és az oktatók.

Az is kiderült, hogy képzés Baján marad. Az idén felvételizőknek fontos infó még, hogy a képzéseket még a főiskola hirdeti meg. Mint az egyetem az eduline-nak írt levelében fogalmaz:

A hallgatóknak elsősorban arra kell figyelni, hogy a képzéseket a főiskola hirdeti meg a felvételi tájékoztatóban, ahol már hasznos információkkal látjuk el az érdeklődőket.

Az NKE-n viszont a hallgatói jogviszony létesítésének előfeltétele a büntetlen előélet. Ezt három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvánnyal kell tanúsítania a felvett hallgatónak. Amennyiben ezt elmulasztják, az egyetemre nem lehet beiratkozni és hallgatói jogviszonyt létesíteni. A felvetteknek hallgatói fogadalmat is tenniük kell az egyetem szabályzata szerint.

Fontos tudni még, hogy aki állami ösztöndíjas finanszírozású formára jelentkezik, úgynevezett közszolgálati ösztöndíjas finanszírozású formában fog tanulni, amennyiben megköti a NKE tv.-ben meghatározott szerződést az egyetemmel.