szerző:
Eduline

Milyen dokumentumokat kell leadnotok, ha mesterképzésre felvételiztek? Hogyan számolják ki a pontszámotokat? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Mesterképzésre szeretnék jelentkezni, mire számíthatok a felvételin? Le kell adni valamilyen dokumentumot?

Azt, hogy milyen eredményeket vesznek figyelembe a mesterszakos felvételin, és hogyan számolják a pontokat, az intézmények maguk határozhatják meg, azzal a kikötéssel, hogy minden jelentkezőnek el kell érnie legalább a maximálisan szerezhető 100 pont felét, hátrányos helyzetért, fogyatékosságért vagy gyermekgondozásért pedig 1-10 többletpont jár.

A mesterszakos felvételin tarthatnak írásbeli, szóbeli, gyakorlati vagy alkalmassági vizsgát, figyelembe vehetik az alapszakos diploma minősítését, a korábbi tanulmányi eredményeket és a szakmai tapasztalatot, kérhetnek szakmai önéletrajzot, motivációs levelet, kutatási tervet vagy tudományos munkákat. Többletpontot általában nyelvvizsgáért vagy OTDK-helyezésért kaphattok.

Azt, hogy az adott szakokon mik a feltételek, a felvi.hu-n, az Egyetemek, főiskolák menüpont alatt nézhetitek meg. Kattintsatok a szak nevére, majd a felvételi vizsgatárgyaknál a vizsgakövetelményekre. A 2016-os felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!