szerző:
MTI

Méghozzá az, hogy ugyanabban az időpontban tartották a főváros két művészeti egyetemén, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. A jelentkezőknek így választaniuk kellett, melyik vizsgára mennek el - írja a Magyar Nemzet Székely László ombudsman jelentésére hivatkozva.

©

Székely László egy felvételiző diák panasza alapján indított vizsgálatot, aki sérelmezte, hogy a két egyetem hosszú évek óta ugyanazokon a napokon tartja a felvételi vizsga döntő, záró fordulóját, így ha egy diák mindkét intézmény vizsgáján bejut az utolsó körbe, csak az egyik helyre tud elmenni, a másikban elesik a felvételi lehetőségtől.

Az ombudsman az újság pénteki cikke szerint felhívta az intézményeket arra, hogy a jövőben méltányosan járjanak el a felvételi időpontok meghatározásakor, és az önhibájukon kívül távol maradó jelentkezőknek biztosítsanak újabb alkalmassági, gyakorlati vizsgalehetőséget. Már négy felsőoktatási intézmény vizsgálatának eredményét hozta nyilvánosságra az Állami Számvevőszék (ÁSZ): mindegyik működésében szabálytalanságokat tártak fel. Erről itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!