szerző:
Eduline

Hány képzésre lehet jelentkezni az idei keresztféléves felvételin? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Több mesterszakot kiválasztottam, ezekre szeretnék jelentkezni novemberig. Hányat jelölhetek meg ingyen az e-felvételi rendszerében?

A jelentkezők az idei keresztféléves felvételin is legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat ingyen. Ha háromnál több képzésre jelentkeznek, egyenként 2-2 ezer forintos kiegészítő díjat kell fizetniük.

Fontos, hogy ugyanannak a szaknak az önköltséges és az állami ösztöndíjas változatát is megjelölitek (vagyis a felsőoktatási intézmény, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzés helye és nyelve is ugyanaz), az egy jelentkezési helynek számít, bár külön sorban kell szerepeltetni az elektronikus jelentkezési lapon.

Milyen szakokra lehet jelentkezni a keresztféléves felvételin?

Keresztféléves felvételire jelentkeznétek? Mutatjuk, hol találjátok a meghirdetett szakokat. Újabb lehetőségetek nyílt bejutni valamelyik egyetem vagy főiskola szakára, ugyanis elindult a 2019-es keresztféléves felvételi. Itt megnézhetitek, indul-e olyan szak, amelyre jelentkeznétek. Jelentkezni az E-felvételi rendszerében kell, amelynek határideje 2018. november 15.