szerző:
Eduline

Legkésőbb 2018. július 11-én éjfélig, tehát ma éjfélig van lehetőségetek, hogy benyújtsátok a még hiányzó dokumentumokat, illetve egyetlen alkalommal módosíthatjátok a korábban megjelölt szakok sorrendjét.

©

A pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor még nem csatolt) dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudjátok feltölteni – a sikeres feltöltést követően a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. A jelentkezési helyek számától függetlenül elegendő mindent egy példányban feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a jelentkező személyes adatait. Ugyanitt lehet ellenőrizni az egyes dokumentumok feldolgozottsági állapotát, valamint az elbírálásukat is - írja a felvételi tájékoztató.

Fontos, hogy nem kell feltölteni:

  • a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát – így a 2018. május–júniusi érettségi eredményeket sem,
  • és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat.


Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és folyamatosan láthatók az E-felvételiben.

Az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőségetek módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét.

Szintén július 11. a személyes adatok módosításának határideje. A személyes adatokmenüpontban azok az adatok is módosíthatók a rendszerben, amelyek a jelentkezési határidőt követően változtak meg (pl. költözés miatt a lakcím, házasság miatt a név stb.).

Itt a feketeleves: ezeken a szakokon szinte lehetetlen ösztöndíjas helyet szerezni

Negyvenegy szakon a 2018-as felvételin is előzetes ponthatárokat húztak, többre jeles érettségi, nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi nélkül esély sincs bekerülni. Ezeken az alap- és osztatlan képzéseken nehéz állami ösztöndíjas helyet szerezni, tavaly a jelentkezők csak töredékének sikerült. Mutatjuk az adatokat.