szerző:
Eduline

Idén a középszintű magyarérettségi második, műelemzéses feladatokat tartalmazó részében József Attilát és Radnóti Miklóst kaptak a végzős diákok. A két lírai alkotás a legismertebb magyar versek közé tartozik.

Itt találjátok a középszintű és az emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldását.

Amikor ennyire ismert versekről beszélünk, akarva-akaratlanul társítjuk már őket valakihez. Így például a József Attila-költeményeket Jordán Tamáshoz, Radnótit pedig Latinovits Zoltánhoz - ők talán a legismertebb magyar versmondók.

A középszintű magyarérettségi szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: szövegértés 1. rész, szövegértés 2. rész, érvelés-gyakorlati szövegalkotás, elemzés.

A költeményeket pedig mindenki ismeri: Radnóti Miklós Nem tudhatom... című költeménye általános iskolai anyag, ahogy József Attila Elégia című műve is közismert.

Megvan, melyik szövegalkotási feladatot választják majd a diákok az érettségin

A szövegértési feladatsor alapjául szolgáló interjú témája nagyon közel az érettségizőkhöz, az értelmezésével nem lesznek problémák - mondta az eduline-nak a középszintű magyarérettségi első részéről egy középiskolai szaktanár. Az egyik rövid szövegalkotási feladat már nagyobb kihívást jelent a vizsgázóknak.

Izguló diákok, szőlőcukor és feladatsorok: így kezdődött el az idei érettségi

Elstartolt az idei tavaszi érettségi szezon. A budapesti Szent László Gimnáziumban így indult a szezon.