szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Folytatódnak az idei őszi érettségik. Informatikából és különböző idegen nyelvekből érettségiznek ma a diákok. Mutatjuk, hogy pontosan mennyien.

Informatikából középszinten 349 helyszínen 4807, emelt szinten 27 helyszínen 549 vizsgázó, közülük középszinten 152 fő angol, 41 fő német és 1 fő spanyol nyelven, emelt szinten 9 fő angol nyelven tesz gyakorlati érettségi vizsgát - írja az Oktatási Hivatal (OH). Ez több, mint ahányan az idei őszi érettségi szezonban magyarból, matekból és töriből összesen érettségiznek. A magyarérettségi számait itt, a matekot itt, a töriből érettségizők számait pedig itt nézhetitek meg.

A középszintű informatika gyakorlati vizsga 180 perces, az elérhető maximális pontszám 120 pont. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják be a feladatok megoldására. A feladatsorok tematikája: szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés. Az emelt szintű vizsga 240 perces, az elérhető maximális pontszám 120 pont. A rendelkezésre álló idő itt is szabadon beosztható. Eltérés van ugyanakkor a feladatsorok tematikájában, és ezek arányaiban. A középszintű témák mellett emelten algoriztmizálással és adatmodellezéssel kapcsolatos feladatokat is kapnak a vizsgázók.

Az informatikán kívül küönböző nyelvi érettségik is vannak ma. Középszinten 10 idegen nyelvből 26 helyszínen 49, emelt szinten 13 idegen nyelvből 33 helyszínen 96 vizsgázó tesz érettségi vizsgát. Azt, hogy pontosan milyen nyelvekből és hányan érettségiznek, itt nézhetitek meg.

A múlt heti érettségik összes feladatsorát és javítókulcsát itt találjátok. A 2020-as őszi érettségivel kapcsolatos folyamatosan frissülő cikkeinket pedig itt böngészhetitek.

Így kellett megoldani a tegnapi németérettségit

Tegnap több mint háromezren érettségiztek németből. Mutatjuk, milyen feladatokat kaptak közép- és emelt szinten a vizsgázók, illetve azt is, hogyan kellett megoldani őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!