szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miért fontos, hogy rendszeresen nézzétek e-maileiteket még a ponthatárok után is? Itt a válasz.

Bár már nagyjából másfél hete kiderült, hogy melyik felsőoktatási intézménybe folytathatjátok a tanulmányaitokat szeptembertől, még mindig érdemes rendszeresen ellenőriznetek az email fiókotokat, ugyanis a napokban érkezik a besorolási döntésről szóló értesítés. Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőnek elküldi a besorolási döntésről szóló határozatot, amit az E-felvételi felületéről tudtok majd letölteni - a dokumentum elérhetővé válásáról pedig e-mailt fogtok kapni legkésőbb 2020. augusztus 5-ig.

Ebben a határozatban a Hivatal megállapítja, hogy - a felvételin megjelölt és rangsorolt képzések közül - mely szak esetében értétek el a felvételhez szükséges ponthatárt.

Az egyetemtől is kaptok hivatalos értesítést?

Igen, a sikeres felvételizőknek az érintett felsőoktatási intézmény úgynevezett felvételi határozatot küld, amiben tájékoztatnak benneteket a beiratkozásról, a fontos határidőkről, illetve egyéb teendőkről. Erről legkésőbb augusztus 8-ig kaptok majd értesítést, szintén elektronikus formában.

Mi kell a beiratkozáshoz - három dolog, amire szükségetek lesz

Bár a jelenlegi helyzetben még az sem biztos, hogy az egyetemek személyesen tartják idén a beiratkozásokat, néhány papírra szükségetek lesz, hogy hivatalosan is egyetemi hallgatóvá válhassatok. Összeszedtük, mire lehet szükségetek ehhez.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!