szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kötelező megvárni a nyelvvizsga-bizonyítvány elkészülését a 2020-as felvételin. Újabb kormányrendelet jelent meg az átmeneti szabályokról.

Eddig kalkulálnotok kellett a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának idejével is a felvételin, ami sok esetben még a két hónapot is elérhette. Azonban idén, ha a felvételi dokumentumpótlás határidejéig szereztek sikeres nyelvvizsgát, de maga a bizonyítvány addigra nem készül el, a nyelvvizsgaközpont által kiadott igazolást is feltölthetitek az E-felvételibe, ami ugyanúgy fog többletpontot érni, mintha a bizonyítványról lenne szó - erről a tegnap megjelent Magyar Közlöny szól.

A meghiúsult nyelvvizsgák

A veszélyhelyzet miatt sok vizsga félbemaradt, ha ti is ebben a cipőben jártok, fontos, hogy tudjátok: már a sikeres részvizsgákról is ki kell állítani a bizonyítványt. Ez pedig a 2020-as felvételin - szintén kivételesen - ugyanúgy többletpontot ér, mintha komplex vizsgáról lenne szó - erről itt írtunk részletesebben.

Az elmaradt, de befizetett vizsgák esetén pedig külön kiemelik: a vizsgadíjakat vissza kell, téríteni a vizsgázóknak.

Online vizsgák

Azok a nyelvvizsgaközpontok, amelyek online vizsgákat szervezhettek ebben az időszakban, külön akkreditációt kellett jóváhagyni számukra - ez 2020. augusztus 31-én lejár az új rendelet szerint. Az erre az időszakra tervezett vizsgák közel tízezres számban voltak, ezeknek nagyjából a fele született online – mondta el az Eduline-nak korábban Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnöke.

Maruzsa Zoltán: jó ötlet volt megtartani az érettségiket, a tanév sem lett hosszabb

Jó döntés volt megtartani az érettségiket a járványhelyzetben, hiszen végül egyetlen megbetegedést sem regisztráltak a vizsgázó diákok között - mondta a köznevelési államtitkár csütörtökön.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!