szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jó döntés volt megtartani az érettségiket a járványhelyzetben, hiszen végül egyetlen megbetegedést sem regisztráltak a vizsgázó diákok között - mondta a köznevelési államtitkár csütörtökön.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, Magyarországon egyetlen napra sem állt le az oktatás a koronavírus-járvány miatt, és mivel sikerült megszervezni az érettségiket is, a felsőoktatási felvételit is meg lehetett tartani.

Sikeresen zárták a tanévet, amelyet nem kellett sem rövidíteni, sem hosszabbítani - emelte ki.

Nagyon készülnek - például tájékoztató anyagokkal, továbbképzésekkel - az őszi időszakra, hogy a váratlan helyzeteket is kezelni tudják. Ugyanakkor optimisták, mert a járványhelyzet jelentősen javult, ezért arra számítanak, hogy egy "hagyományos" tanév kezdődhet el - fogalmazott.

Az érettségiről a legfrissebb Magyar Közlönyben is szó esik: Ugyanis azok a vizsgázók, akik a 2019/2020. tanév május–júniusi vizsgaidőszakára térítésmentesen jelentkeztek érettségi vizsgára, de a veszélyhelyzet miatt nem jelentek meg, az érettségi vizsgát a 2020/2021. tanév október– novemberi vagy május–júniusi vizsgaidőszakában továbbra is ingyenesen tehetik le. Illetve, akik idén sikeres vizsgát tettek, de javítani szeretnének, legkésőbb a 2020/2021. tanév május–júniusi vizsgaidőszakában az adott vizsgatárgyból egy alkalommal ingyenesen tehetnek ismétlő érettségi vizsgát.

Elkészültek az új NAT-hoz tervezett tankönyvek

Elkészültek a módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő új tankönyvek - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!