szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap véget értek a 2020-as érettségi szezon írásbeli vizsgái - mi jön ezután?

Május 21-én az spanyol- és az olaszérettségivel véget értek az írásbeli érettségik, ami jelen esetben - szóbeli vizsgák híján - az érettségi végét is jelenti a legtöbb vizsgázó számára.

A hivatalos kormányrendelet szerint azokból a tárgyakból, amelyekből eleve csak szóbeli vizsgarész lenne, meg kell szervezni a vizsgákat - így például tesiből biztosan szóbeli vizsgák lesznek. A középszintű szóbeli vizsgákat az említett rendelet szerint június 11-16. között tartják majd.

Javítás

Ahogyan azt már sokszor megírtuk idén, ha az írásbeli teljesítményetek elérte a tizenkettő százalékot, de nem érte el a huszonöt százalékot, szóban javíthattatok - ez a szabály most vonatkozik az összes tantárgyra középszinten. Vagyis szóbeli vizsgát tehettek a leírt esetben, ha ilyen helyzetbe kerülnétek.

Az érettségizők többségének tehát nincs más dolga, mint várni az eredményt, valamint az érettségi bizonyítvány kiadását. Ha esetleg már megnéztétek vagy a jövőben megtekintitek a dolgozatokat, és valamivel nem értetek egyet a javításban, azt itt leírtakat tehetitek meg.

A 2020-as érettségi időszak összes megoldása közép- és emelt szinten

A héten vizsgáztatok, vagy csak érdekelnek az idei vizsgák feladatai? Most összeszedtük az első hét összes vizsgájának összes megoldókulcsát és feladatlapját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!