szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára, de nem minden tárgyból sikerült ötössel zárnotok a középiskolai éveiteket? Milyen pontszámítási szabályokkal kerülhettek mégis be a felsőoktatásba? Itt van minden tudnivaló a duplázásról.

Ha alap- vagy osztatlan képzésre, illetve felsőoktatási szakképzésre jelentkeztek, 2020-ban is maximum 500 pontot szerezhettek. 400 pont a tanulmányi és érettségi pontokból tevődik össze, ezen felül pedig még 100 többletpontot kaphattok.

A felvételi pontok kiszámításának kétféle módja van.  Az első: az 500 pont a tanulmányi pontok (maximum 200) pont és az érettségi pontok (maximum 200 pont) összegéből áll, hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont). A másik mód, népszerű nevén a duplázás az érettségi pontok kétszerezését jelenti (maximum 400 pont), hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont). Így szintén elérhető a maximális 500 pont.

Ti dönthetitek el, hogy melyik pontszámítást szeretnétek?

Nem, a pontszámot automatikusan a számotokra legkedvezőbb módon számolja ki a felvételi rendszer. Így amiatt nem kell aggódnotok, hogy rosszul kalkuláltok és végül a lehetségesnél kevesebb pontotok lesz, ugyanis az E-felvételi automatikusan azt a pontszámítási módot alkalmazza, amely előnyösebb a számotokra. Tehát nem ti dupláztok majd, hanem a pontotok alakul úgy, hogy a lehető legtöbbet kaphassátok.

Felvételi 2020: elég beírni a nyelvvizsga adatait az e-felvételi rendszerbe?

Szeretnétek, hogy többletpontként beszámítsák a nyelvvizsgátokat? Nem tudjátok, elegendő-e beírnotok a bizonyítvány adatait vagy az egész dokumentumot fel kell töltenetek az E-felvételi rendszerébe? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!