szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeretnétek, hogy többletpontként beszámítsák a nyelvvizsgátokat? Nem tudjátok, elegendő-e beírnotok a bizonyítvány adatait vagy az egész dokumentumot fel kell töltenetek az E-felvételi rendszerébe? Fontos kérdésre válaszolunk.

A felvételi tájékoztató felhívja a figyelmet arra, hogy csak a 2003. január 1. előtt kiállított nyelvvizsga-dokumentumot kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe.

A 2003. január 1. után kiállított nyelvvizsga-bizonyítványok esetében a megadott adatok (nyelvvizsga nyelve, foka, típusa, bizonyítvány száma, anyakönyvi szám, bizonyítvány kiállításának dátuma) alapján ellenőrzik a hitelességet, a nyelvvizsga-anyakönyveinek nyilvántartásából.

Ha az írásbelit és a szóbelit külön-külön szereztétek meg, és ezekről külön nyelvvizsga-bizonyítványotok van, akkor azoknak az adatait egymás alatt kell rögzítenetek a felvételi rendszerében. Ezeket automatikusan komplex vizsgának tekintik, amennyiben a szóbelit és az írásbelit azonos nyelven tettétek le.

A 2020-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Mit jelentenek a feldolgozási státuszok az E-felvételiben?

A felsőoktatásba felvételizőknek a tavaszi jelentkezési időszak nagy részét a megfelelő dokumentumok az E-felvételi rendszerbe való feltöltése teszi ki. A doksik elfogadtatása egy hosszabb folyamat, pár napot legalább igénybe vesz, mire mindent ellenőrizni tud a rendszer. Ezeket a változásokat viszont végig nyomon tudjátok követni. Mutatjuk, mit jelentenek a különböző visszajelzések a státuszjelentésben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!