szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felsőoktatásba felvételizőknek a tavaszi jelentkezési időszak nagy részét a megfelelő dokumentumok az E-felvételi rendszerbe való feltöltése teszi ki. A doksik elfogadtatása egy hosszabb folyamat, pár napot legalább igénybe vesz, mire mindent ellenőrizni tud a rendszer. Ezeket a változásokat viszont végig nyomon tudjátok követni. Mutatjuk, mit jelentenek a különböző visszajelzések a státuszjelentésben.

1. Továbbítva feldolgozásra

Ha ezt látjátok a feltöltésetek mellett, az azt jelenti, hogy sikeresen feltöltöttétek a kért dokumentumot, és hamarosan átkerül a központi felvételi nyilvántartásba, ahol majd később feldolgozzák azt.

2. Feldolgozás alatt

Ilyenkor a feltöltésetek formai és tartalmi ellenőrzése folyik. Ebben a státuszban már meg tudjátok nézni a feltöltött fájljaitokat, és újakat is tudtok mellé csatolni.

3. Feldolgozva

Ez azt jelenti, hogy a dokumentum megfelelt a követelményeknek, és rögzítették a benne álló adataitokat. Viszont az, hogy sikeresen feldolgozták, nem jelenti azt, hogy ezek az adatok hozzáadhatnak az eredményetekhez, ugyanis azokat a pontszámítási szabályok befolyásolják.

Ezt a státuszt kapják azok a dokumentumok is, amelyeknek a benyújtására nem volt szükség, mert azok közhiteles forrásból származnak, ezért automatikusan elfogadásra kerülhettek.

4. Elutasítva

Ha ebbe a státuszba kerül a feltöltött fájlotok, akkor azt a rendszer nem fogadta el valamilyen formai vagy tartalmi hiba miatt, esetleg hiányos volt a dokumentum. Az indoklást az Elutasítva szóra kattintva nézhetitek meg. Ebből kiderülhet az is, hogy egyszerű technikai hiba történt - például nem volt elég éles a kép és nem tudták kiolvasni belőle az adatokat.

Ha feldolgozták a dokumentumotokat, és az valóban módosítja a pontszámotokat, ne aggódjatok, ha nem látjátok azonnal a változást, annak is idő kell, hogy ez megjelenjen. Érdemes lehet pár nappal később visszatérnetek az E-felvételi felületetekre, és akkor megnézni, hogy mennyiben változtak a pontszámaitok a frissen elfogadott adatok alapján - tanácsolja a Felvi.hu

A feltöltésekre és elfogadtatásukra július 9-e éjfélig van lehetőségetek, akkor zár le a felvételi rendszer. Lehetőleg ne hagyjátok az utolsó pillanatokra a feltöltéseket, mert ha túl későn adjátok be őket, lehet nem marad idő a feldolgozására, illetve, ha elutasítják valami miatt, akkor nem lesz időtök kijavítani a problémás fájlokat.

Fontos határidő: eddig tölthettek fel doksikat az E-felvételire

Meddig lehet pótolni a hiányzó dokumentumokat a felvételin? Itt vannak a pontos infók és szabályok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!