szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen volt az idei emelt szintű bioszérettségi? Ilyennek éreztétek a vizsgát.

Ma biológiával folytatódtak az érettségik. A középszintű érettségi 120 perces volt, összesen 100 pontért, az emelt szintű vizsga pedig 240 perces, szintén 100 pontért.

Egyik olvasónk szerint „az idei feladatsor borzalmas volt. Sokkal nehezebb volt, mint az elmúlt évek feladatsorai. Tavalyról van egy 80%-os eredményem, ezt szerettem volna idén még feljebb tornászni.  Első ránézésre könnyűnek tűnt a vizsga, pedig nem volt az. Az esszé nagyon rossz volt. 10:30kor már kijöttem, mert kitöltöttem a feladatokat, 1-2 részfeladatot hagytam üresen. Szerencse, hogy a jobbik eredményt számítják a felvételin. Ha most írtam volna élesben, biztosan sírva jöttem volna ki, hogy elúszott a felvételim.”

Egy másik emelt szinten érettségizőnek is ugyanez a véleménye: „sosem láttam még ilyen nehéz feladatsort. Nem biosz tudást mért, hanem gondolatolvasást várt. Ráadásul nem volt ember esszélehetőség, pedig mindig az az egyik...”

„Szerintem nagyon kifejtős volt az eddigiekhez képest, kevesebb volt a választós feladat. De legalább végre embertanos feladatsor volt inkább, ami az orvosira kell” - írta egyik olvasónk.

Ti is ma érettségiztetek biológiából? Milyennek éreztétek a vizsgát? Írjátok meg nekünk véleményeteket, tapasztalataitokat az [email protected] e-mail címre vagy a Facebook-oldalunkon üzenetben, esetleg kommentben.

Kíváncsiak vagytok, milyen feladatokat kaptak középszinten a diákok? Itt megnézhetitek.

A folyamatosan frissülő tudósításunkat a biológiaérettségiről itt nézhetitek meg: 

Biológiaérettségi: a legfontosabb infók és feladatok elsőként itt

Folytatódik az érettségi, ma biológiából vizsgáznak a diákok közép- és emelt szinten. Az Eduline-on ma is megtaláljátok a legfontosabb infókat a vizsgákról. A biológia érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Általános Orvostudományi Karának.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.