szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Folytatódik az érettségi, ma biológiából vizsgáznak a diákok közép- és emelt szinten. Az Eduline-on ma is megtaláljátok a legfontosabb infókat a vizsgákról. A biológiaérettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Általános Orvostudományi Karának.

14:45
Ha végeztetek és megosztanátok velünk a tapasztalataitokat a mai érettségiről, továbbra is várjuk a véleményeiteket.

14:00
Most kezdődnek a mai nap délutáni érettségijei

12:00
Infók érettségizőknek, akik felvételiznek is

Felvételi kérdés: mindenki kap levelet a hiánypótlási felszólításról?

Ha felvételi során megállapítják, hogy a jelentkezéseteket hiányosan nyújtottátok be, felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Megnéztük, hogy milyen esetekben.

11:32
Az egyetemen is fontos lesz a tudás:

"Az érettségi az első igazi mérföldkő, nagy megmérettetés minden diák életében"

Ma vizsgáztak a diákok biológiából. A természettudományos tárgyak közül ezt is sokan választják minden évben a továbbtanuláshoz, hiszen az orvosi szakok legtöbbjére ez alapvető bemeneteli követelmény. De mi vár rátok az egyetemen? Erről dr. Nyitrai Miklóst, Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának dékánját kérdeztük.

11:02
Itt vannak a mai középszintű bioszérettségi feladatai

Mutatjuk a mai középszintű biológiaérettségi feladatsorát - nektek hány pontotok lenne?

Kíváncsiak vagytok, milyen feladatokat kaptak a mai vizsgán a diákok? Itt megnézhetitek. A biológiaérettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Általános Orvostudományi Karának.

Ti is most érettségiztetek? Küldjétek el nekünk a megoldásaitokat.

10:34
Ti is ma vizsgáztatok?

Írjátok meg nekünk a véleményeteket a mai vizsgáról az [email protected] címre vagy Facebookon.

10:01
Most értek véget a középszintű vizsgák...

... emelt szinten még 2 óra van hátra.

09:36
Itt vannak az első infók:

Porckorongsérv, szúnyogok és vércsoportok - ilyen feladatok vannak a bioszérettségiben

A diákoknak két órája van a feladatsor megoldására, amiben előkerülnek a növényi sejtek, tigrisszúnyog, valamint a galóca és a füzike is - tudta meg az Eduline. A biológiaérettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Általános Orvostudományi Karának.

09:18
Milyen a pontozás

A középszintű írásbeli vizsgán 100 vizsgapont szerezhető. A vizsgadolgozatot a tanár a központi javítási-értékelési útmutató alapján pontszámmal minősíti. Az elért dolgozatpontokat 1,25-tel szorozva kapjátok meg a vizsgapontok számát, pl. a dolgozatban szerzett 80 pont esetén 80 * 1,25 = 100 pont. Ha az így kiszámított vizsgapont nem egész szám, akkor a kerekítés szabályai alapján kell kerekíteni.

08:43
Miből áll a mai vizsga?

A középszintű bioszérettségi 6-12 feladatból áll. Minden feladat több részfeladatot tartalmaz. Egy feladaton belül szerepelhetnek egyszerű (ismeretet felidéző) és értékelő (problémára irányuló) részfeladatok is. Ez utóbbiak kapcsolódhatnak kísérlet leírásához vagy szöveg, kép értelmezéséhez. A részfeladatok közel 50%-a egyszerű zárt végű feladat.

08:13
Emelteztetek tegnap kémiából? Itt találjátok a hivatalos javítókulcsot

Hivatalos megoldókulcs és a feladatlap a tegnapi emelt szintű kémiaérettségiről

Emelt szinten érettségiztetek tegnap kémiából? Itt nézhetitek meg az Oktatási Hivatal által közzétett feladatlapokat és a megoldásokat.

08:06
Itt nézhetitek meg a tegnapi kémiaérettségi hivatalos megoldásait

Mutatjuk a tegnapi középszintű kémiaérettségi hivatalos megoldókulcsát

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a tegnapi kémiérettségi hivatalos megoldásait. Itt nézhetitek meg őket.

08:00
Ezekben a percekben indul a vizsga

A középszintű bioszérettségi 120 perces összesen 100 pontért, az emelt szintű vizsga pedig 240 perces szintén 100 pontért.

07:45
Hamarosan kezdődik a mai vizsga. Itt vannak a részletek:

Milyen lesz a mai biológiaérettségi?

Ma reggel 8 órakor a biológiaérettségivel folytatódnak a vizsgák. Közép és emelt szinten is ma adnak számot tudásokról a diákok. Összeszedtük, hogy mit lehet tudni a vizsgáról. A biológia érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Általános Orvostudományi Karának.

07:23
Milyen vizsgák lesznek ma?

Ma reggel 8-tól kezdődik a biológiaérettségi, 2-től pedig a társadalomismeret, és a mozgóképkultúra és média ismeret.

07:00
Mit találtok ma az Eduline-on?

Mindent: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

Mivel biológiából nem lesz szaktanár által kidolgozott feladatsor, most rajtatok a sor. Ha végeztetek a vizsgákkal írjátok meg nekünk, milyen feladatokat kaptatok a mai vizsgákon.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.