szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma még lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Mutatjuk, ezt hogyan tehetitek meg, ha már nem vagytok középiskolások.

Érettségi vizsgára - ha van tanulói jogviszonyotok - a május-júniusi vizsgaidőszakban csak a saját középiskolátokban jelentkezhettek. Ezzel kapcsolatban minden további információt és segítséget tehát a középiskolátok fog megadni.

Mit kell tenni, ha nincs jogviszonyotok?

Ha rendelkeztek érettségi bizonyítvánnyal, Magyarországon bármelyik vizsgatárgyból bármelyik vizsgaidőszakban tehettek érettségi vizsgát, függetlenül attól, hogy a középiskolában tanultátok-e az adott vizsgatárgyat, van-e érettségi eredményetek ebből a tárgyból, illetve ha van, akkor milyen szintű érettségi eredményetek van.

Az "új" érettségi vizsgák száma nincs korlátozva, életkorhoz sincs kötve, és egy adott vizsgatárgyból annyiszor tehettek érettségi vizsgát, ahányszor azt szeretnétek. Egy vizsgaidőszakban egy vagy akár több vizsgatárgyból is lehet újra érettségi vizsgát tenni.

A jelentkezési lapot innen tölthetitek le, a jelentkezési határidő 2020. február 17.

A jelentkezési lapot kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani. Fontos azonban, hogy a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezőket. Arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak még a jogviszony nélkül érettségire jelentkezőkre, itt elolvashattok mindent.

2020-ban a szintemelő vizsgáknak különös szerepük lesz, ugyanis elsődleges szempont az idei felvételi sikeréhez az, hogy legyen emelt szintű érettségitek. Ugyanis idéntől ha alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeztek, alapvető és általános felvételi követelmény, hogy rendelkezzetek legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi eredménnyel, vagy egy (legalább alapképzésben vagy régi rendszer szerinti főiskolai képzésben szerzett) felsőfokú oklevéllel. Arról, hogy azt hogyan teljesíthetitek, itt olvashattok el mindent, a szabály alóli kivételeket pedig itt nézhetitek meg.

Mikor is kezdődik az érettségi?

2020. tavaszi érettségi a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődik május 4-én. Az utolsó írásbeli vizsgát május 25-én írják a diákok, olasz nyelvből.

Mikor kezdődik, meddig tart a 2020-as tavaszi érettségi?

Mikor kezdődik a 2020-as tavaszi érettségi, mikor tartják az írásbeliket, és mikor lesznek a közép- és emelt szintű szóbeli vizsgák?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.