szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételi eljárás során az ügyfélkapu segítségével tudjátok hitelesíteni a jelentkezést, de vajon kötelező? Most megtudhatjátok, hogy milyen lépéseken kell végigmenni.

Ha megvagytok az űrlapok kitöltésével és az összes szükséges dokumentumot feltöltöttétek, akkor a következő lépés a jelentkezés hitelesítése. A jelentkezési határidő lejárta előtt csak akkor érdemes a hitelesíteni, ha már biztosak vagytok abban, hogy nem szeretnétek változtatni az adatokon, dokumentumokon, jelentkezési helyeken.

Ha már hitelesítettétek a jelentkezéseteket, de még nem járt le a jelentkezési határidő és változtatni szeretnétek bármit az E-felvételiben, akkor a felvételi kérelmét újra hitelesítenetek kell. Erre abban az esetben is szükség van, ha végül visszaállítjátok a módosítás előtti állapotot.

Akkor most kell Ügyfélkapu regisztráció vagy nem?

A hitelesítést kétféleképpen is elvégezhetitek: Ügyfélkapun keresztül és postai úton. Érdemes az Ügyfélkapus megoldást választanotok, ha nem szeretnétek az utolsó pillanatban a postára rohangálni, hiszen így bármikor bárhonnan hitelesítheteitek a jelentkezéseteket.

Ügyfélkapu regisztrációval történő hitelesítés során, az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe párhuzamosan tudtok bejelentkezni. A háttérben megtörténik a ermészetes személyazonosító adatok egyeztetése. Az adatok egyezése esetén a hitelesítés automatikusan megtörténik. A hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az E-felvételi felületén is megtaláljátok.

Ha még nem rendelkeztek Ügyfélkapu regisztrációval, akkor az egyszeri regisztrációt személyesen bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, külképviseleten tehetitek meg, vagy elektronikusan is elindíthatjátok a 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában.

Ha a hitelesítési határidőig nem rendelkeztek Ügyfélkapu regisztrációval, vagy a hitelesítési folyamat többszöri kísérlet után is sikertelen, akkor a 2020. évi általános felvételi eljárásban még lehetőségetek van az E-felvételi felületről kinyomtatható hitelesítő adatlap segítségével hitelesíteni jelentkezéseteket. A hitelesítő adatlapot nyomtatás után alá kell írnotok és azt ajánlott küldeményként postázni az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre.

Az Ügyfélkapu segítségével történő hitelesítés, illetve a hitelesítő adatlap postára adásának határideje: 2020. február 20.

Fontos, hogy a hitelesítés akkor tekinthető sikeresnek, ha arról visszajelzést kaptok e-mailben, illetve az E-felvételi felületén is látjátok a hitelesített státuszt.

Felvételi és érettségi jelentkezés, középiskolai felvételi határidő - ezek a legfontosabb februári dátumok

Felvételiztek, érettségire jelentkeznétek, egyetemisták vagytok vagy középiskolai felvételi vár rátok? Összeszedtük a legfontosabb februári dátumokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!