szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha idén érettségiztek, akkor ti is tudjátok, nem lehet elégszer elmondani, a felkészülést időben el kell kezdeni. Már rászántátok magatokat a gyakorlásra? Akkor ez az ingyenes app jó lehetőség a kezdetekhez.

Ezzel az alkalmazással alapvetően felkészülhettek, gyakorolhattok a középszintű angol és német nyelv írásbeli érettségire, ezen belül az olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése részekre. A feladatokat az elmúlt 14 év középszintű angol nyelv érettségi vizsgáiból állították össze.

Hogy működik az app?

Az alkalmazásban ki lehet választani, hogy melyik vizsgarészt gyakorolnátok (olvasott szöveg/nyelvhelyesség/hallott szöveg). Illetve ha szeretnétek, kérhettek kombinált feladatlapokat is, ami az érettségihez hasonlóan 4 feladatot tartalmaz az "olvasott szöveg értése" részben, illetve 3-3 nyelvhelyesség és "hallott szöveg értése" feladatot - írja az app tervezője. 

©

Ha végére értetek, a kombinált feladatlapnál az eredményt az app az érettségi értékelésénél használt arányoknak megfelelően átszámolja (az olvasás és hallott szöveg rész 33 pontnak, a nyelvhelyesség rész 18 pontnak felel meg). Az alkalmazás az eredményeitekről statisztikát is vezet, külön tárolva a különböző vizsgarészek eredményeit.

Ha kipróbálnátok az appot, akkor az angol érettségi appot innen tetölthetitek a német érettségi feladataihoz összeállított appot pedig innen.

Szuper ingyenes app: minikihívásokkal gyakorolhattok a nyelvvizsgára

Nemcsak új szavakat sajátíthattok el a Lingvist nevű ingyenes alkalmazással, hanem a nyelvvizsga részei szerint csoportosított feladatokat, kommunikációs helyzeteket is megoldhattok, illetve a nyelvtani szabályokat is átismételhetitek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.