szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt tervezitek, hogy valamelyik külföldre egyetemre felvételiztek 2020-ban? A legtöbb országban hamarosan indul a jelentkezési időszak: mutatjuk, mit kell beszereznetek, illetve megírnotok a jelentkezéshez.

Ha külföldön szeretnétek továbbtanulni, érdemes már most elkezdeni a felkészülést, mivel időbe telik, amíg minden szükséges dokumentumot összegyűjtötök.

Ugyanis az intézmények általában kérnek motivációs levelet, önéletrajzot, ajánlóleveleket is, emellett hitelesítenetek kell a bizonyítványaitokat, és a nyelvtudásotokat is igazolnotok kell. A lista:

  • Kísérő levél, motivációs levél
  • Önéletrajz (önéletrajz vagy rezümé)
  • Korábbi bizonyítványok
  • A nyelvtudást igazoló dokumentum
  • Az útlevél vagy a nemzeti azonosító másolata
  • Ajánlólevelek

Mielőtt elkezditek begyűjteni a dokumentumokat, mindenképpen nézzétek meg, hogy az adott egyetem vagy szak milyen papírokat kér a felvételizőktől. Eltérés lehet az alapszak és a mesterképzés között, vagy a különböző országokban is. Illetve bizonyos esetekben ezen dokumentumok némelyikét a tényleges pályázati határidő lejárta után lehet csak benyújtani, hiszen előfordulhat, hogy a jelentkezési határidő jóval az érettségi előtt van.

Azt, hogy meddig jelentkezhettek a felsőoktatásba az egyes országokban, itt nézhetitek meg. Az angol nyelvtudás igazolásához szükséges nyelvvizsgákról itt olvashattok, azt pedig, hogy milyen bizonyítványokat fogadnak el a német nyelvterületen, itt nézhetitek meg.

Szívesen tanulnátok külföldön? Ezen az oldalon rengeteg ösztöndíj közül választhattok

Külföldön szeretnétek tanulni vagy kutatni, de ehhez némi anyagi támogatásra is szükségetek lenne? Ezen az oldalon olyan ösztöndíjprogramokat találhattok, amelyekre érdemes pályázni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.