szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Augusztus 7-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. De mikor jön a besorolási döntés? Fontos kérdésre válaszolunk.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre. Már egy ideje elérhetők a felsőoktatási intézmények által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések. Itt megnézhetitek, hol találjátok őket.

Ilyen lesz az első félév az egyetemeken: a legfontosabb dátumok egy helyen

Mikor kezdődik az őszi félév? Hogyan alakulnak a tanítási szünetek és a vizsgaidőszakok? Mutatjuk, hogy mi vár az egyetemistákra az első félévben. Cikkünk első részében hét egyetem fontos dátumait néztük meg.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2019. augusztus 31-ig - írja az Oktatási Hivatal.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.