szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kiderülnek a ponthatárok és véget ér a 2019-es felvételi időszak első része. De mikor is érkezik az sms arról, bekerültetek-e az egyetemre? Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Felvi.

Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, még aznap este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. Mivel a szolgáltatónak nagyszámú üzenetet kell kiküldenie, ezért előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik meg az üzenet - írja a Felvi.

A ponthatárok után pedig legkésőbb 2019. augusztus 5-ig értesít majd benneteket az Oktatási Hivatal által meghozott ún. besorolási döntésről.

Mikor kezdődik a 2019-es pótfelvételi?

Július 24-ével, a ponthatárhúzás időpontjával lezárul a "rendes" felvételi időszak, amelyet aztán követni fog a pótfelvételi. Mikor lehet jelentkezni és mikor derülnek ki az eredmények?

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.