szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára és kíváncsiak vagytok a pontszámaitokra? Mit jelent, ha az e-felvételi azt mutatja, hogy nulla pontot szereztetek? Itt a válasz.

Arról már írtunk, hol nézhetitek meg az összpontszámotokat, de mi van akkor, ha nulla jelenik meg az oszlopban? Ha valaki nulla pontot lát a pontszám oszlopban valamelyik jelentkezési helyén, annak több oka is lehet - írja a Felvi.

Előfordulhat, hogy még nincs feldolgozva az érettségi eredményetek, ennek hiányában ugyanis nem számítható pontszám. Az is lehet, hogy nem sikerült az adott jelentkezési helyen az alkalmassági vizsgátok vagy
az adott jelentkezési helyen számított pontszámotok nem éri el a jogszabályi minimumpontszámot.

Figyelmeztet a Felvi: előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik a felvételi sms

Hamarosan kiderülnek a ponthatárok és véget ér a 2019-es felvételi időszak első része. De mikor is érkezik az sms arról, bekerültetek-e az egyetemre? Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Felvi.

Előfordulhat az is, hogy valamely egyéb feltételt (pl. végzettség igazolása, szükséges érettségi követelmény teljesítése vagy emelt szintű kötelezettség) nem teljesítettetek. Illetve akkor is nulla pontot láttok a pontszámok oszlopban, ha a felsőoktatási intézmény még nem rögzítette a pontszámításhoz szükséges eredményt a központi felvételi nyilvántartásba (pl. vizsgaeredmény, oklevél alapján számított pontszám stb.).

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.