szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A ponthatárok megállapítása előtt kíváncsiak vagytok, hol és hogyan tudjátok megnézni a felvételi összpontszámotokat és annak részleteit? Itt megtehetitek.

Az egyes jelentkezési helyeken számított felvételi összpontszámokért és annak részleteiért az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattinotok - írja a Felvi.

Figyelmeztet a Felvi: előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik a felvételi sms

Hamarosan kiderülnek a ponthatárok és véget ér a 2019-es felvételi időszak első része. De mikor is érkezik az sms arról, bekerültetek-e az egyetemre? Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Felvi.

Itt a jelentkezési hely neve melletti Pontszám oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza:

  • alap- és osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen: tanulmányi pont, érettségi pont, többletpont – vagy egyes képzési területeken az alkalmassági és/vagy a gyakorlati vizsga eredménye (utóbbiak eredményeit a felsőoktatási intézmények rögzítik a felvételi nyilvántartásba);
  • mesterképzésen: mindig az adott felsőoktatási intézmény rögzíti a részpontszámokat, vizsgaeredményeket, többletpontokat.

A részeredmények nevére kattintva tovább bonthatók az egyes részpontszámokhoz tartozó eredmények, a mindent megmutat linkre kattintva pedig megjelenik az adott jelentkezési hely összes részeredményének valamennyi részlete - írják. A táblázat felett, a pontszámítás indoka sorban olvasható, hogyan, milyen számítási módszerrel alakult ki az adott eredmény - teszik hozzá.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.