szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételizőknek még van pár fontos feladata a következő hetekben: a hiánypótlás. De milyen formában érkezik a hiánypótlási felszólítás, és miért érdemes időben intézkedni? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Arról már korábban írtunk, hogy nem mindenki kap felszólítást a hiánypótlásról, hiszen nem minden esetben  kötelező az adott dokumentumokat benyújtani a pontszámításhoz. Itt megnézhetitek, milyen esetekben érkezik felszólítás a hiányzó dokumentumok pótlásáról.

Milyen formában érkezik a felszólítás?

Mielőtt azonban belekezdenétek a dokumentumok feltöltésébe fontos, hogy tudjátok: a hiánypótlási felszólítás formája – a jogszabályi előírások miatt – végzés, amelyet egy elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott pdf-ben kaptok meg, és amit az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában tudtok megnézni és letölteni. Ha megérkezik a felszólítás, értesítő e-mailt is kaptok a megadott e-mail címetekre.Ne feledkezzetek meg róla

Felvételizők, figyelem! Nem mindenki kap levelet a hiánypótlási felszólításról

Amennyiben a felvételi során megállapítják, hogy a jelentkezéseteket hiányosan nyújtottátok be, felszólítást kaptok a hiányok pótlására. De milyen esetekben? Fontos kérdésre válaszolunk.

 

Fontos ezen felül, hogy akár az E-felvételiben, akár az Ügyfélkapuban megnézzétek a hiánypótlási értesítést, és ha szükséges, annak megfelelően intézkedetek (töltse fel a hiányzó dokumentumot stb.). Az értesítés kiküldésétől számított 5 napon belül ugyanis beáll az úgynevezett kézbesítési vélelem, vagyis akár megnéztétek E-felvételiben, akár nem foglalkoztatok vele, az Oktatási Hivatal úgy veszi, hogy megkaptátok és el is olvastátok - írja a Felvi.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!