szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány többletpontot kaphattok a 2019-es felsőoktatási felvételin, ha CSED-en, GYES-en vagy GYED-en vagytok?

A gyermeke gondozása miatt fizetés nélküli szabadságon lévő és CSED, GYES, GYET illetve GYED ellátásban részesülő, vagy csecsemőgondozási díjban (CSED), gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), gyermeknevelési támogatásban (GYET) vagy gyermekgondozási díjban (GYED) részesülő jelentkezők kapnak többletpontokat.

Az alap- és osztatlan szakokra, felsőoktatási szakképzésre jelentkezők így 40 többletponttal számolhatnak - kivéve ahol gyakorlati vizsga alapján számítják a felvételi pontszámot.

Fontos, hogy az igazolási jogcímeknek a felvételi tájékoztató megjelenése (vagyis 2018 decembere) és 2019. július 10. közötti időintervallumban fenn kell állniuk. „Az igazolás csak abban az esetben fogadható el, ha az igazolás egyértelműen (nem „várhatóan", „előreláthatóan") igazolja a fenti intervallum legalább egy napját” – emeli ki a felvételi tájékoztató.

A 2019-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Ilyenek a 2019-es felvételi pontszámítási szabályai: így kalkulálhattok a pontokkal

Maximum 500 pont - ennyit szerezhetnek a 2019-es felsőoktatási felvételin az alap- vagy osztatlan szakra jelentkezők tanulmányi és érettségi eredményeikkel, nyelvvizsgákkal, sport- és tanulmányi versenyeken elért helyezéseikkel, emelt szintű érettségivel, OKJ-s szakképesítéssel.