szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a keresztféléves felvételi ponthatárait - majdnem ötezren tudták meg, bekerültek-e a kiválasztott egyetemre vagy főiskolára.

A ponthatárok teljes listáját itt találjátok.

Keresztféléves felvételi ponthatárok: ennyi pont kellett a legnépszerűbb mesterszakokra

Megvannak a keresztféléves ponthatárok, kiderült, kik kezdhetik meg mesterképzésüket a kiválasztott egyetemen februárban.

Mi jön a ponthatárhúzás után? Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún. besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levélben értesíti a jelentkezőket legkésőbb 2019. január 25-ig. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető le - hívja fel a figyelmet a Felvi.

A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény ún. felvételi határozatot küld, és tájékoztatja a felvett jelentkezőt a hallgatói jogviszony létesítésének feltételeként meghatározott beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

A keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Itt a lista: ez öt legnépszerűbb egyetem és szak a keresztféléves felvételin

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezeti a népszerűségi listát a 2019-es keresztféléves felvételin. A legnépszerűbb képzési terület a gazdasági, a műszaki és az informatikai.