szerző:
Eduline

Mi az a regisztrációs levél? Mikor lesznek a szóbeli érettségik? Mi a végső határideje a dokumentumpótlásoknak? Meddig lehet módosítani a jelentkezési sorrenden? Itt összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket amikre érdemes figyelni a 2010-es felvételi eljárás során.

2010. február 15 - A jelentkezési lap benyújtásának határideje

Postázott jelentkezés esetén a postára adás napja. Ezt követően az Oktatási Hivatal nem fogadhat el jelentkezést.

2010. április 30 -  Regisztrációs levél

Április végéig minden felvételizőnek úgynevezett regisztrációs levelet kell kapnia. Ez a felvételiző jelentkezési lapon feltüntetett adatait, jelentkezési helyeit, azok kért elbírálási sorrendjét tartalmazza, továbbá a felvételiző jelentkezési lapjának felvételi-azonosítószámát

2010. május–június - Érettségi

Az érettségi vizsgák pontos időpontjait itt tudod megnézni. További információkat az  Oktatási Hivatal oldalán kaphatsz.

2010. május 31-éig -  Felvételi adatbázis felvi.hu honlapon

A lejkésőbb május végéig elérhető szolgáltatás révén a jelentkező nyomon követheti elektronikusan beadott kérelme sorsát, például hogy elfogadták-e nyelvvizsgáról beküldött vagy más dokumentumait, betekinthet a rögzített felvételi adataiba, módosíthatja személyes adatait (például lakcímváltozás esetén), egyszer változtathat a jelentkezéskor megadott jelentkezési sorrenden, dokumentumokat csatolhat.ű

2010. július 9-éig - Dokumentummásolatok benyújtásának végső határideje

Az Oktatási Hivatalnál online vagy postai úton (utóbbi esetben július 8-a a postára adás dátuma).

Eddig adható be a jelentkezési határidő után kézhez kapott dokumentumok, iratok – például érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány – másolata, illetve eddig módosíthatóak a felvételiző adatai (például személyes adatok, egyszer a jelentkezési sorrend).

A dokumentumok beküldhetők együtt is, de nem muszáj mindet összevárni, ahogy egy megvan, máris továbbítható. A másolatokat célszerű úgy elküldeni, hogy ez később igazolható legyen. Igazolhatónak az számít, ha a dokumentumokat a www.felvi.hu -ról elérhető e-felvételi szolgáltatás keretében megadott módon elektronikusan feltöltik, vagy ha ajánlott postai levélben küldik be.ű

A határidő lejárta után az Oktatási Hivatal nem fogadhat el sem adatmódosítást, sem dokumentumpótlást.

2010. július 22-e - Ponthatár megállapítása, besorolási döntés

A szeptemberben induló képzések felvételi eljárásának lezárása, a ponthatárok megállapítása. Az oktatási tárca, az Oktatási Hivatal és az intézmények közösen meghatározzák a ponthatárokat, az Oktatási Hivatal ennek alapján küldi meg a jelentkezőket az úgynevezett besorolási döntést, vagyis az értesítést arról, hogy felvették-e őket, és ha igen, mely jelentkezési helyükre.

2010. augusztus 31-éig - Pótfelvételi

Az oktatási és kulturális miniszternek e hónapra írhatja ki a pótfelvételit. A pótfelvételin csak egy helyre lehet jelentkezni, a 237/2006-os kormányrendelet alapján a meghirdetéstől számított 15 napig az erre szolgáló nyomtatott jelentkezési lapon (értelem szerűen postai úton).
HVG Diploma különszám/ eduline