Kvíz Eduline

Felismeritek Ady Endre verseit? Irodalmi kvíz

Elolvasom

Az Ady-emlékévben többen is megemlékeznek a költőről, középiskolás diákok is tartanak felolvasó esteket, részt vesznek különböző programsorozaton. Ennek alkalmából mi is összeállítottunk egy irodalmi kvízt Ady Endre verseiből. Kitaláljátok a versek címét egy-egy idézet alapján?

Közoktatás Eduline

Lackfi és társai verselnek az oktatásról

Elolvasom

Nemrég Szabó T. Annával kezdtek verspárbajba, a spontán játék azonban új szintre lépett, mindketten a magyar oktatásról írnak keserédes verseket. Nem ők az egyedüli költők, akikben megmozdított valamit a közhangulat, Tóth Krisztina egy poroszos iskolai látogatásáról vallott.

Felsőoktatás Eduline

Nehéz lesz bizonyítani, hogy a vérengzés valóban megtörtént volna

Elolvasom

"Százszázalékosan még akkor sem szabad arra következtetni, hogy megtörténik a bűntény, ha az illető vallomást tesz” – mondta kriminálpszichológus szakértőnk a nemrég letartóztatott S. Ábel ügye kapcsán. Éppen ezért szerinte a szakemberek számára annak bizonyítása lesz a legnehezebb, hogy a tervezett bűntény bekövetkezett volna.

Közoktatás Edupress

Versekből animációk gyermekeknek

Elolvasom

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animáció szakos hallgatói gyermekverseket- és dalokat filmesítettek meg. A rajzfilmsorozat az egyszervolt.hu portál-csoport közreműködésével valósult meg, a verseket és dalokat a gyermekportál szerkesztősége válogatta - tájékoztatta az Edupress-t az egyetem.

1 2