Felsőoktatás MTI

Komoly összeget kap a zalaegerszegi felsőoktatás a kormánytól

Elolvasom

A zalaegerszegi felsőoktatási intézmények mintegy 3 milliárd forint támogatást nyertek el a helyi gazdaság igényeit szolgáló kutatási kapacitások fejlesztésére, valamint duális képzésre - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára szombaton Zalaegerszegen, sajtótájékoztatón.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Itt a feketelista: feltrancsírozná az egyetemeket és főiskolákat a kormány?

Elolvasom

Hiába küldenek június végéig meggyőző fejlesztési tervet az oktatási államtitkárságnak a vidéki és budapesti főiskolák, többségük az integrációt nem kerülheti el. Úgy tudjuk, Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon is tárgyalnak az integrációról, a felsőoktatási helyettes államtitkár pedig sorra járja az intézményeket. Van olyan rektor, aki szerint kár egyeztetni, a döntést úgysem ők, hanem a kormány hozza majd meg.

Felsőoktatás Eduline

Kiderült: ezért esik darabjaira az 5 milliárdos épület

Elolvasom

Egy légtelenítő szelep meghibásodása okozta azt a leázást, amely miatt kedden ideiglenesen bezárt a szeptemberben átadott Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont - értesült az MTI az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program menedzsmentjéhez közel álló forrásból.

Közoktatás Eduline

Hogyan válhat értékké a tudás?

Elolvasom

A tudás értékké válásának módjáról, lehetőségeiről, Magyarország innovációs jelenéről és jövőjéről tartottak kerekasztal-beszélgetést október 1-jén a Népszabadság szervezésében. A kerekasztal-beszélgetésben részt vettek a kutatás-fejlesztés, innováció, és a tudományos élet legjelentősebb szereplői: kormányzati döntéshozók, kutatás-fejlesztésben érintett nagyvállalatok vezetői, valamint egy fiatal innovátor.