Közoktatás Eduline

Infografika: így változtak a tankönyvek árai

Elolvasom

2008 óta jelentősen csökkent a tankönyvcsomagok ára az általános és középiskolákban. A 2014/2015-ös tanévben átlagosan 11 ezer forintot kell fizetniük a szülőknek, azoknak viszont, akik az új, állami fejlesztésű tankönyvekből tanulnak majd, olcsóbb lesz az iskolakezdés.

Közoktatás Eduline

Mennyibe kerül az iskolakezdés?

Elolvasom

Tavaly augusztus második hetében kezdődött az üzletekben az iskolakezdési roham, a családok ilyenkor átlagosan 25-30 ezer forintot is otthagynak a boltokban. Utánajártunk, milyen árakra lehet számítani az idén.

Közoktatás Eduline

Infografika: így változott a tankönyvek ára az elmúlt 11 évben

Elolvasom

A legolcsóbb tankönyvcsomagért 6500 forintot, a legdrágábbért több mint 20 ezer forintot kell fizetni idén - a legolcsóbb kiadvány, az 1-2. évfolyamnak szóló szövegértés-szövegalkotás feladatgyűjtemény 115 forintba kerül, míg a legdrágább, egy francia nyelvkönyvet és CD-t is magában foglaló kiadvány 5 200 forintba.

Közoktatás Eduline

Elszámolta a tankönyvcsomagok árát az oktatási államtitkárság?

Elolvasom

Hat-hétezer forintba kerül egy átlagos tankönyvcsomag az általános iskolák alsó tagozatán – jelentette be az oktatási államtitkárság a tanévkezdés előtt három héttel. Valójában azonban már az elsős diákok könyveiért is legalább 8500-10 000 forintot fizetnek a szülők. A legdrágábbak idén is a nyolcadikosok kiadványai.

Közoktatás Eduline

Miből lesz a tankönyv?

Elolvasom

A szülők súlyos tízezer forintokat fizetnek minden tanévkezdéskor a tankönyvcsomagokért. Hogy mi van a csomagban, azt az iskola dönti el. Azt pedig, hogy melyik könyv érdemes egyáltalán arra, hogy tankönyvnek nevezzék, az Országos Köznevelési Tanács. Kitől függ, hogy milyen könyveket kell beszerezni szeptemberben?