szerző:
Eduline

Tavaly augusztus második hetében kezdődött az üzletekben az iskolakezdési roham, a családok ilyenkor átlagosan 25-30 ezer forintot is otthagynak a boltokban. Utánajártunk, milyen árakra lehet számítani az idén.

©

A családok több tízezer forintot költenek a tanévkezdésre: az Árukereső.hu kutatása szerint átlagosan 27 ezer forinttal terveznek, míg a Játéknet.hu tavalyi adatai szerint csak az alapvető felszerelés (füzetek, írószerek, rajzfelszerelés) átlagosan 22 ezer forintba kerül, és további 10-15 ezer forintos kiadást jelent az iskolatáska, a tolltartó vagy a tornafelszerelés.

Az Árukereső kutatása szerint sokkal olcsóbban ússzák meg az iskolakezdést azok, akik már a nagy vásárlási láz előtt beszerzik a szükséges felszerelést, illetve alaposabban utánanéznek az áraknak.

Tízezreket lehet spórolni egy kis utánajárással

Az alapvető felszerelésen sokat lehet spórolni azzal, ha nem vagytok válogatósak: füzeteket, címkéket, tollakat 50-60 forintért és 400 forint fölött is lehet kapni. Az iskolatáskák terén 10 ezer forint alatt is széles a választék, és az sem mindegy, hol vásároltok: ugyanazt a terméket van, ahol 23 ezer forintért árulják, míg máshol csak 13 ezerért.

Tornazsákot már 1-2 ezer forintért lehet kapni. A tornacipő árán sokat dob a márka, viszont ilyenkor kifejezetten érdemes egy kis időt szánni a keresésre: outletekben márkás sportcipőket is lehet 5-7 ezer forintért venni. A tankönyvcsomag ára évfolyamtól és iskolától függően változik, de átlagosan legalább 15-20 ezer forinttal kell számolni. Az idei árakról szóló cikkünket itt olvashatjátok.

A számítógép vagy mobiltelefon beszerzése is aktuálisnak tűnhet ilyenkor, de ezt sokan halasztják inkább máskorra. Netbookot már 20-60 ezer forint között lehet találni, a laptopok 80, az ultrabookok pedig 100 ezer forinttól kezdődnek. A népszerűbb táblagépek (tabletek) 40-50 ezer forinttól indulnak, de már 20-30 ezer forintért is lehet megbízható márkájú gépet venni. Így kaphattok 30 ezer forintos támogatást augusztusban, iskolakezdésre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!