Közoktatás Eduline

Gond van bőven - kemény kritikát írt Jocó bácsi az oktatásról

Elolvasom

"Kérdem én, hogy lehet az, hogy mégis látszólag minden rendben van, mindenhol sikeresen lezárult minden? A válasz egyszerű. Az iskolák vezetői, tanárai, dolgozói viszik a hátukon az egészet, akkor is, amikor már lóg a belük, akkor is, ha szépen lassan beledöglenek. Mert nem néznek mást, csak a gyerekeket"- írja Facebook-oldalán Balatoni József, vagyis Jocó bácsi.

Közoktatás eduline/mti

Egyeseket osztogatnak egymásnak oktatásügyben a képviselők

Elolvasom

Egymásnak mentek a képviselők az oktatás ügye miatt kedden napirend előtt az Országgyűlésben. A DK-s Arató Gergely szerint "ennyire nem lehet hülyének lenni ingyen", a kormánynak politikai szándéka az oktatás tönkretétele. Rétvári Bence Emmi-államtitkár szerint folyamatosan javítják az iskolák működési feltételeit.

Közoktatás Eduline

Ma ér véget az idei tanév

Elolvasom

Ma ér véget a 2009/2010-es tanév az ország legtöbb iskolájában; az árvízi helyzet miatt azonban több helyen, így többek között Edelényben és a borsodi régió más településein már a múlt hét elején befejeződött a tanítás. 77 nap múlva, pontosan szeptember elsején kezdődik a következő tanév.

Közoktatás Edupress

Keszei: oktatásirányítási hiba a hétfői tanévzárás

Elolvasom

Életszerűtlennek bélyegezte a Magyar Szülők Országos Egyesületének elnöke azt, hogy idén hétfőre, azaz június 15-re esik a tanév vége. Habár Keszei Sándor elfogadja a minisztériumi választ, miszerint az intézményvezetők saját hatáskörükben dönthettek a tanévzárás időpontjáról, oktatásirányítási hibának tartja a rendelet alapján meghatározott dátumot, a családok ugyanis így nehezebben tudják megkezdeni a nyári szünetet - írja a FigyelőNet.