Közoktatás Eduline

Országos tanártüntetés lesz ma, a minisztérium már óvatosabban sorosozik

Elolvasom

A ország minden részéből érkező demonstrálók déltől gyülekeznek az Akadémia előtt, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által szervezett tüntetéshez több másik szakszervezet is csatlakozott. A tanárok az alacsony bérek, a túlórák, a pedagógusok és diákok munkaterhei, illetve az iskolaérettségi vizsgálatokat és a szakoktatók státuszát érintő változások miatt tiltakoznak. A minisztérium azt írja, kész megvizsgálni a bérigényeket.

Érettségi-felvételi Eduline

Módosították a 2020-as felvételi rendeletet, november végén tüntetnek a tanárok: a hét hírei röviden

Elolvasom

A felvételi rendeletből is kikerült a kötelező középfokú nyelvvizsga követelménye, valószínűleg az új szakképzési törvény elfogadása sincs már messze. A Pedagógusok Szakszervezete november 30-ára tüntetést jelentett be, miközben várják a döntést a béremelésre és óraszámcsökkentésre vonatkozó javaslatukról. Újabb kérdések merültek föl az alternatív iskolák jövőjével kapcsolatban, az innovációs minisztérium a szülőkön keresztül csökkentené az iskolaelhagyók számát, és fény derült a felnőttek kompetenciáira is. Ezek voltak a hét legfontosabb hírei.

Közoktatás Eduline

A hét hírei: a legjobb egyetemektől a pedagógustüntetésig

Elolvasom

Tudósítottunk a pedagógusok szombati tüntetéséről, megnéztük, melyek az ország legjobb egyetemei és középiskolái a HVG rangsorai alapján. Utánajártunk, milyen fizetésre számíthatnak a pályakezdő diplomások, milyen a vállalkozói lét, és mit lehet már tudni a 2015-ös felvételiről. A hét hírei és cikkei.

Közoktatás Eduline

"A ti politikátok a mi nyomorunk" - tüntettek a pedagógusok Budapesten

Elolvasom

Körülbelül ezerötszázan tüntettek a jövő évi költségvetés tervezete ellen Budapest bevárosában - a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) demonstrációjához több érdekvédelmi szervezet csatlakozott. A menet a Magyar Tudományos Akadémia épületétől indult, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt nagygyűlést tartottak, majd egy nyolcpontos petíciót fogadtak el.

Közoktatás Eduline

A Kölcsey tanárai is tiltakoznak az oktatás átalakítása ellen

Elolvasom

A középfokú oktatás átalakítása - a gimnáziumi férőhelyek számának csökkentése és a szakképzés felduzzasztása - ellen tiltakoznak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai. A nyilatkozatot, amelyhez csatlakozni is lehet, eddig több mint ötvenen írták alá. Szombaton a fővárosban tüntetnek a tanárok.

1 2