Felsőoktatás Eduline

Mennyit lehet keresni diplomával?

Elolvasom

A férfi menedzserek és cégvezetők átlagosan havi bruttó 700 ezer forintot keresnek, 33 százalékkal többet mint a bruttó 526 ezer forintos átlagfizetéssel rendelkezői női vezetők - derül ki a Workania állásportál által működtetett fizetesek.hu oldal legfrissebb felméréséből.

Felsőoktatás Eduline

Mennyit érnek a legjobb magyar egyetemeken szerzett diplomák?

Elolvasom

A legjobb magyarországi egyetemek diplomáival még most sem jelent problémát az elhelyezkedés: a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak 93 százaléka az oklevél megszerzését követő fél éven belül állást talált, míg az ELTE-sek kétharmadának már az államvizsga előtt volt állandó állása.

Felsőoktatás Eduline

Öt egyetem, ahol mindenki jól fizető állást talál

Elolvasom

Átlagosan több mint 130 ezer dollárt, vagyis 24 millió forintot keresnek évente a Princeton volt hallgatói tíz-tizenkét év munkaviszony után – derül ki a Huffington Post friss összeállításából. Úgy tűnik, az amerikai elitintézmények egykori diákjainak még most sincs problémájuk az álláskereséssel. Milyen fizetésre számíthatnak azok, akik ezeken az egyetemeken tanulnak?

Felsőoktatás Eduline

Mennyit lehet keresni diplomával? A 10 legjobban fizetett szakma

Elolvasom

Sebész, aneszteziológus, vezérigazgató, fogorvos és jogász - ezek a legjobban fizetett szakmák a Business Insider gazdasági portál adatai szerint az Egyesült Államokban. Egy átlagos sebész több mint 225 ezer dollárt, átszámítva körülbelül 42 millió forintos bért kap, az egészségügyi területen dolgozók egyébként is magas fizetésből gazdálkodhatnak: a pszichiáterek 167 ezer dollárt, a háziorvosok 173 ezer dollárt vihetnek haza évente.

Felsőoktatás Eduline

A legjobban és legrosszabbul fizető szakmák

Elolvasom

Nem mindegy, hogy milyen képzésért fizetnek ki évente több ezer fontot vagy dollárt a brit egyetemisták - figyelmeztetik a szakválasztás előtt állókat a szakemberek. Az olajmérnöki végzettséggel rendelkezők éves átlagkeresete például 120 ezer dollár, míg a szociálpszichológia szakosok a diplomázás után legfeljebb 36 ezer dollárt keresnek.

Közoktatás Eduline

Komoly feszültséget okozhat a tanári fizetések emelése

Elolvasom

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár múlt héten jelentette be, hogy ha a büdzsé megengedi, még ebben a ciklusban emelkedik az egyetemet végző kezdő pedagógusok bérezése. Bár kétségtelenül itt a "ha a büdzsé megengedi" lesz a kulcskérdés, szakértők szerint még így sem biztos, hogy feszültségmentes lenne az ötlet - írja a Hírszerző.

1
6 7 8 9 10 11 12