Felsőoktatás Tóth Alexandra

A fővárosi és vidéki egyetemeken sem kockáztatnak, a legtöbb helyen online zárják a félévet

Elolvasom

A felsőoktatási intézmények többségében hétfőn elkezdődtek a tavaszi szemesztert lezáró vizsgák, bár vannak olyan egyetemek is, ahol már a múlt héten elindult a félévzárás. Annak ellenére, hogy május 10-től személyesen is meg lehet szervezni a számokéréseket, a legtöbb helyen úgy döntöttek, erre az egy-két hétre már nem hívják be a hallgatókat.

Felsőoktatás Tóth Alexandra

Szokatlan megoldások és szóbelit végig ugató kutya - egyetemisták tapasztalatai az online vizsgákról

Elolvasom

Csukott szemes vagy feltartott kezes szóbeli, a laptop képernyőjével szembe állított tükör, és a szoba körbemutatása vizsgázás előtt. Ilyen, és ehhez hasonló történetek keringenek az interneten az online vizsgákkal kapcsolatban. Kíváncsiak voltunk, ebből mi lehet igaz, és hogyan élitek meg az idei vizsgaidőszakot, ezért titeket kérdeztünk a rendhagyó félévzárásról.

Nyelvtanulás Eduline

Online nyelvvizsgák arcfelismerővel és digitális ujjlenyomattal

Elolvasom

A világjárvány minden téren megzavarta az oktatást, így a nyelvvizsgákra is komoly hatással volt. Sok diáknak fontos volt a jelenlegi időszakban a nyelvvizsga - bizonyítvány, hiszen közeledett az érettségi, a felvételi és diplomaszerzés. Leálltak nyelvtanfolyamok, amelyeket jobb esetben talán online még be tudtak fejezni a vizsgára készülők.