Campus life Eduline

A járvány miatt kérdéses a nyári táborok sorsa

Elolvasom

A nyárra tervezett táborok zöme elmarad, egyelőre úgy tűnik, talán augusztusban tudnak majd gyermekeket fogadni – erről tájékoztatták a Magyar Nemzetet a különböző programok szervezői. Persze ez a probléma nem csak Magyarországon van napirenden.

Közoktatás MTI

Pénteken véget ér a 2018/2019-es tanév

Elolvasom

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Közoktatás Nagy Barnabás

Nyári tábor 200 ezerért: drágák a táborok, de tolonganak értük

Elolvasom

Több ezer forintos drágulásra kell számítania tavalyhoz képest annak a szülőnek, aki táborba küldené gyerekét. A nyári táborok ennek ellenére annyira keresettek, hogy már most érdemes foglalni, hogy biztosan legyen hely. A hagyományos rendezvények mellett a katonai kiképzések és a multitáborok keresettek manapság.

Közoktatás MTI

Dugig van gyerekekkel a nyár legfurcsább tábora

Elolvasom

Idén már pótturnusokat is hirdettek az egyre népszerűbb mogyoródi military táborban, ahol a gyerekek katonás nevelést kapnak: megtanulják a gépkarabély használatát, a rádiózást, emellett van terepgyakorlat, éjszakai riadó, de külön napirendi pont a bakancspucolás is.