Közoktatás Edupress

Megtalálták a dühöngőnek kialakított szobát a kecskeméti iskolában

Elolvasom

Hiába cáfolta annak létezését korábban az intézmény, megtalálta a rendőrség azt a szobát február 10-én, ahová a kecskeméti Juhar utcai speciális iskolában a sajátos nevelési igényű gyerekeket zárták - írja a Népszabadság. A pedagógusok állítják: a zárt szoba nem ártott a gyerekeknek, viselkedésüket ugyanis kamerán keresztül figyelték.

Közoktatás Eduline

Aki a világ végén is rendezni fog

Elolvasom

Spáh Dávid neve senki előtt sem ismeretlen, hiszen évekig láthattuk a tévé képernyőjén, a Família Kft.-ben szerepelve. Félreértés ne essék, nem nyelte el a süllyesztő, csupán átállt a kamera túloldalára. Azóta számos magyar film munkálataiban vett részt, de kisfilmjeivel és reklámfilmjeivel már rendezőként is bemutatkozott. Az esélyegyenlőségi kampány keretében készült, autizmussal foglalkozó alkotását az Autizmus Napja alkalmából is bemutatták – többek között erről is beszélgettünk a fiatal, és tehetséges rendezővel.

Egyéb Kiss Attila

Kamerákkal figyelték meg a holland egyetemistákat

Elolvasom

A Wageningeni Egyetem és Kutatóközpont kutatói együttműködve egy nemzetközi étkeztető céggel és egy szoftverfejlesztő vállalattal együttműködve végzett el egy kísérletet, amelynek során holland egyetemistákat figyeltek meg kamerákkal. A vizsgálat során a fiatalok étkezési szokásait, döntéshozatalát vizsgálták meg.