szerző:
Eduline

Az AKG diákjainak egy évig kell életben tartaniuk iskolai feladatként saját vállalkozásukat, de már messze túlteljesítettek szerethető lyukkameráikkal.

©

Idén öt diákcéget indítottak fiatalok a fővárosi Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban vállalkozás tantárgyból, köztük a Sight Companyval - írja a Forbes. A feladat szerint teljesen valódi céget kell irányítaniuk a diákoknak, aminek nem szabad bedőlnie a tanév végéig.

A fiúk egy innovatív ötletekről szóló közösségi fejtágítás után érezték úgy valami olyasmit kell csinálniuk, amit az emberek szeretnek. Maguk is imádnak fényképezni, így nyolcan a lyukkamerák készítése és forgalmazása mellett tették le a voksukat. A termék neve is ötletesre sikerült: YouCamera.

©

A lyukkamerát keveseknek kell bemutatni, az egyszerű szerkezetet sok középiskolában el lehet készíteni a legegyszerűbb alapanyagokból, ám a fiúk emelték a tétet és a minőséget. Fából készült letisztult megjelenésű készülékeikből már több mint hatvan darabot adtak el. A fából készült elemeket egy asztalos gyártja, a festés és az összeszerelés a fiúk munkája. A gépeket 4990 forintért árulják vásárokon.

A céljuk azonban nem a minél több termék eladása (az csak iskolai feladat), inkább az analóg fényképezést szeretnék népszerűsíteni.

Közben olyanokra kellett csak figyelmeztetnem őket, amit nem tudhattak, hogy hogyan működik a számlaadás, milyen munkavédelmi előírásokat tartsanak be, amikor készítik a dobozokat, illetve hogy alakítsák ki az áraikat. A marketing munkáért  Mihály Olivér, Radványi Dávid és Huba Mátyás a felelős, a termékfejlesztés Kárpáti Levente, Blaskó Bence és Celishowski Emil kezében van, Tárkányi Tamás a pénzügyes, Angyal Mátyás az ügyvezető igazgató - írja a Forbes.

- nyilatkozta a lapnak Kovalcsik Tamás, egykori AKG-s diák, aki a fiúkat mentorálja. A fiúk cége a Junior Achievement Magyarország által indított programon keresztül működik, az ő cégükön belül működtetik számos iskola diákcégeit.