Közoktatás Eduline

Infografika: így változtak a tankönyvek árai

Elolvasom

2008 óta jelentősen csökkent a tankönyvcsomagok ára az általános és középiskolákban. A 2014/2015-ös tanévben átlagosan 11 ezer forintot kell fizetniük a szülőknek, azoknak viszont, akik az új, állami fejlesztésű tankönyvekből tanulnak majd, olcsóbb lesz az iskolakezdés.

Felsőoktatás Eduline

Erasmus: évről évre többen mennek külföldre tanulni

Elolvasom

Az előző tanévben több mint négyezer magyar hallgató utazott külföldi egyetemre vagy gyakorlatra Erasmusszal, és majdnem ugyanennyi külföldi diák érkezett Magyarországra. A beutazók főleg Törökországból és Németországból érkeztek, a magyarok pedig leggyakrabban Németországot, Spanyolországot és Franciaországot választják.

Felnőttképzés Eduline

Infografika: minden idők legnépszerűbb könyvei

Elolvasom

Az Alice Csodaországban, valamint a Büszkeség és balítélet című művet adták ki a legtöbbször, a legtöbb nyelvre - 250-re - pedig az Odüsszeiát és A kis herceget fordították le. Melyik könyvből adták el a legtöbb példányt? A nap infografikájából kiderül.

Felsőoktatás Eduline

A nap infografikája: mit érdemes enni a vizsgák előtt?

Elolvasom

Olajos hal, brokkoli, tök, paradicsom, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek - ilyen élelmiszereket érdemes fogyasztani zh-k, dolgozatok, érettségi vizsgák előtt. Vannak "tiltott" ételek, italok is: a dailyinfographic.com ábráján megnézhetitek, mely élelmiszerek növelik, illetve csökkentik az agy teljesítőképességét.

Közoktatás Eduline

A nap infografikája: mitől működik jól egy oktatási rendszer?

Elolvasom

Érdekes infografikát találtunk: megnézhetitek, milyen a tanár-diák arány az Egyesült Államokban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában vagy éppen Dél-Koreában, évente hány óra jut a matekra, a természettudományokra és a többi tantárgyra, sőt az is kiderül, hogy a középiskolások hány százaléka jut el az érettségiig.

1 2