szerző:
Eduline

A Corvinuson és a szegedi egyetemen is jól érzik magukat a külföldi hallgatók - derül ki a StudyPortals felméréséből.

©

A StudyPortals több mint hetvenezer hallgatói visszajelzés alapján értékelte az intézményeket. A 9,5 pont felettire értékelt egyetemek és főiskolák "kiemelkedő" minősítést kaptak, két görög, egy máltai, egy észt és egy szlovén intézmény mellett a Budapesti Corvinus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is ebbe a kategóriába került. 9 pont feletti eredménnyel a budapesti Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS) "kitűnő", 8 pont felettivel az Eötvös Loránd Tudományegyetem "nagyon jó" minősítést kapott.

A képre kattintva letölthetitek a teljes infografikát.
©

A hallgatói elégedettséget negyed-negyedrészben az oktatás minősége, illetve a fogadóváros és a helyi kultúra befolyásolta, de a közösségi életet, az egyetemi szolgáltatásokat, a szakmai fejlődési lehetőségeket, a környezetet és a költségeket is figyelembe vették.

A legtöbb pontot - 9,2-t - a finn egyetemek kapták, a rangsorban a svéd és a dán egyetemek következnek 9,1 ponttal, valamint az osztrák és a lengyel egyetemek 9 ponttal. A felmérésből az is kiderült, hogy az egyetemeknek leginkább az adminisztráción kellene javítaniuk. Megjelent a 2015-ös felsőoktatási rangsor: ezek a legjobb egyetemek és főiskolák.

A legjobb európai egyetemek
Ausztriában a Technische Universität Wien, Németországban a Georg-August-Universität, az Egyesült Királyságban a University of Exeter, Franciaországban pedig az Aix-Marseille Université kapta a legtöbb pontot. A teljes listát itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!