Felsőoktatás Eduline

Mit tehetsz, ha egy ponttal maradtál le a felvételiről?

Elolvasom

„Egy ponttal maradtam le a Budapesti Corvinus Egyetem államilag finanszírozott gazdálkodási és menedzsment szakjáról. A jelentkezési lap második helyén ugyanezt a szakot jelöltem meg, csak költségtérítéses formában, de oda – a tandíj miatt – nem akarok beiratkozni. Érdemes benyújtani egy kérelmet az intézményhez, hogy a kis pontkülönbség miatt bírálják el újra a jelentkezésemet?” – kérdezte egyik olvasónk.

Érettségi-felvételi Eduline

Felvételi 2011: hogyan húzzák meg a ponthatárokat?

Elolvasom

Évről évre bonyolult matematikai algoritmussal számítják ki a felvételi ponthatárokat – bár pontosan senki nem tudja megjósolni, melyik szakra hány ponttal lehet majd bejutni, a jelentkezők számán, az államilag finanszírozott hallgatói létszámkereten és a felvételizők érettségi jegyein sok múlik. Egy már most biztos: a legnépszerűbb alap- és mesterképzésekhez idén is jóval négyszáz fölötti pontszám kell.

Közoktatás Eduline

Középiskolai felvételi: meglepetést okoztak a nyolcadikos diákok?

Elolvasom

Jobban teljesítettek idén a középiskolai felvételin a hat-, a nyolc- és a négyosztályos gimnáziumokba és szakközépiskolákba jelentkező diákok, mint 2010-ben. A tavalyi mélyrepülés után átlagosan öt ponttal szereztek többet az írásbeli vizsgán a nyolcadik osztályosok: matematikából nagyot javítottak, az irodalmi és nyelvi feladatokba azonban - úgy tűnik - beletört a bicskájuk.