szerző:
Eduline

Szigorítana a Magyar Nemzeti Bank az érettségi szabályain, több tízezer forintot veszítenek a pedagógusok azzal, hogy a bértáblájuk alapjának összegén évek óta nem emeltek. Újabb amerikai egyetem képzései indulhatnak el Magyarországon, és megvannak a felvételi pontszámok. Ezek voltak a hét oktatási hírei.

Több tízezer forintot veszítenek a pedagógusok a bértábla alapjának bebetonozása miatt

2019-ben is az 101 500 forintos vetítési alap határozza majd meg a pedagógusok bérét, hiába kéri évek óta a szakszervezetek, hogy vagy emeljenek a vetítési alap összegén, vagy térjenek vissza a pedagógus-életpályamodell bevezetésekor kidolgozott számítási módhoz, és a mindenkori minimálbér legyen a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok, gyógypedagógusok fizetésnek alapja. Kiszámoltuk, mennyit veszítenek a pedagógusok a vetítési alap bebetonozása miatt. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Újabb amerikai egyetem jöhet Magyarországra

Jövő szeptembertől egy újabb amerikai egyetem indíthatja el a képzési programját Budapesten - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

Megvannak a felvételi pontszámok

Már megnézhetitek az e-felvételi rendszerében az összpontszámotokat - két hét múlva pedig jönnek a ponthatárok! A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Szigorítanának az érettségi szabályain, plusz egy érettségi tárgyat javasol az MNB

Kötelező természettudományos érettségivel növelné a reál területen tanuló egyetemisták és főiskolások számát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - derül ki abból a 180 pontos javaslatcsomagból, amelyet kedden átadták a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak. A teljes cikket itt olvahatjátok el.

Lejárt a határidő: aki eddig nem szerzett diplomát, elveszítette a lehetőséget

Lejárt a határidő: a következő tanévben már nem szerezhetnek diplomát azok, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat a felsőoktatásban, de máig nem tették le a záróvizsgát. Az államtitkárság egy "nagytakarítás" keretében kisöpri azokat a hallgatókat, akik valójában már feladták tanulmányaikat, de erről nem nyilatkoztak. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Mégis bevezethetik a 9 évfolyamos általános iskolát? Újabb javaslat született

Leporolta a kilencosztályos általános iskola bevezetésnek ötletét a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely száznyolcvan pontos javaslatcsomagot dolgozott ki az ország versenyképességének javításáról, kedden át is adták a dokumentumot a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak. Több tanítót vennének fel az iskolákba és rugalmasabb tanterveket adnának a pedagógusok kezébe. A teljes cikket itt olvashatjátok el.